مرتب بودن دندانها با ارتودنسی در کنار دکتر بهمنی امکانپذیر است.
آیا با ارتودنسی اینویزیلاین آشنایی دارید؟ ارتودنسی یکی از تخصصیترین رشتهها در علم دندانپزشکی است که جهت صاف و مرتب کردن دندانها استفاده میشود و به اصلاح مشکلات دندانی میپردازد. اگر شما هم احساس میکنید به دلیل نامرتبی به ارتودنسی نیازمند هستید اما فکر کردن به سیمهای فلزی ارتودنسی سنتی شما را آزار داده و منصرف میکند در ادامه مطالب از سایت دکتر حسین بهمنی ما را همراهی کنید تا با نسل جدیدتری از ارتودنسیها آشنا شوید.

ارتودنسی اینویزیلاین یا نامرئی چیست؟
استفاده از براکتهای فلزی و سیمها در ارتودنسی که زمان قرارگیری در دهان، بسیار جلب توجه و موجب آزردگی میشدند و همچنین پیشرفت علم باعث شد به مرور روشهای بهتری مانند ارتودنسی اینویزیلاین با بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید برای راحتی بیماران به وجود آید.
بریس اینویزیلاین روشی جدید و تقریبا نامرئی است برای صاف و مرتب کردن دندانها که در این نوع روش از پلاکهای راحت، متحرک و شفاف استفاده میکنند. این روش به کسانی که علاقه ندارند به هر دلیلی دیگران متوجه ارتودنسی آنها شوند توصیه میشود.
کاربردهای ارتودنسی اینویزیلاین
این نوع ارتودنسی در شرایط زیر به کار برده میشود:
ناهنجاری کراس بایت:زمانی اتفاق میافتد که در فک بالا و پایین در قرارگیری دندانها بینظمی وجود دارد.
ناهنجاری آندربایت: وقتی به صورت غیرطبیعی،دندانهای پائین از دندانهای بالا جلوتر باشند که علت آن رشد بیش از حد یا نامناسب فک بالا است.
فشردگی دندانها:زمانی که تمامی دندانها در فک به مقدار کافی فضا برای قرارگیری به صورت منظم را نداشته باشند.
فاصله زیاد دندانها: زمانی که فضای خالی زیادی در فک به وجود میآید.
انواع ارتودنسی lnvisalign
در حالت کلی ارتودنسی اینویزیلاین یا نامرئی دو نوع ثابت و متحرک دارد که نوع ثابت آن شامل دو نوع ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی نامرئی با بریسهای همرنگ دندان است و نوع متحرک آن شامل یک نوع ارتودنسی با الاینرهای شفاف که متحرک هستند میشود. در ادامه به طور مختصر به بیان هر کدام از این نمونهها میپردازیم:
ارتودنسی نامرئی لینگوال
محل قرارگیری دستگاههای ارتودنسی در این روش که ارتودنسی مخفی نیز نامیده میشود در پشت دندانهای فک بالا و پایین است.
ارتودنسی نامرئی با براکتهای همرنگ دندان
در این روش از براکتهای سرامیکی و یا پلاستیکی که همرنگ دندان هستند استفاده میکنند.
ارتودنسی نامرئی با پلاکهای شفاف
این روش، معروفترین روش ارتودنسی اینویزیلاین است که به روش ارتودنسی بدون سیم هم معروف است. در این روش از الاینرهای شفاف و متحرکی استفاده میشود که به دندان فرد چسبانده نمیشوند و فرد میتواند هر ساعتی از شبانه روز آنها را از دهان خود خارج کند و مجدد در دهان خود قرار دهند.

مزایای ارتودنسی نامرئی
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با مزایای این روش جدید آشنا کنیم:
- با توجه به این که براکتها تقریبا نامرئی هستند بر ظاهر افراد تاثیری ندارند.
- برای مسواک زدن و خوردن میتوانید آنها را بردارید.
- در این روش معمولا درمان از بریسهای فلزی سنتی سریعتر انجام میشود و در مدت زمان ارتودنسی کمتر نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارد.
- این نوع ارتودنسی معمولا از بریسهای فلزی راحتتر است.
- ممکن است درمان تحت پوشش بیمه باشد.
موارد منفی ارتودنسی اینویزیلاین
این روش ارتودنسی دارای معایبی به شرح زیر است:
- این نوع ارتودنسی برای درمان تمام ناهنجاریها توصیه نمیگردد( ناهنجاریهای شدید فقط با استفاده از ارتودنسی ثابت اصلاح میشوند)
- هزینههای این روش ممکن است برای بیمار سنگین باشد (این هزینهها به دلیل استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و مواد با کیفیت در طی دوره درمان است)
- هر دو هفته یک بار پلاکهای استفاده شده را عوض کنید. این امر باعث کلافگی و ناراحتی بیماران و بالارفتن هزینهها میشود.
- استفاده نکردن مرتب از پلاکهای نامرئی در این روش، ممکن است باعث طولانی شدن دوره درمان و یا عدم موفقیت درمان شود در حالی که براکتهای ثابت به علت ثابت بودن بر روی دندان تا تکمیل دوره درمان، در دهان باقی میمانند.
سخن آخر
افرادی که ظاهر ارتودنسیهای سنتی باعث ناراحتی آنها میشود باید از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند. ولی این روش هنوز نتوانسته به لحاظ فنی جایگزین روش معمول ارتودنسی با سیم و براکت شود. در واقع بیشتر برای کیسهای خفیف ارتودنسی و تحت شرایط معین استفاده میشود. ما در این مطالب از سایت دکتر حسین بهمنی شما را با ارتودنسی اینویزیلاین آشنا کردیم. چنانچه علاقهمند هستید این روش درمان را انتخاب کنید با کارشناسان تیم ما در تماس باشید.