آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان را دست کم نگیرید و با مطالعه این مطلب به اهمیت آن پی خواهید برد.
آیا آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان اهمیت دارد؟ یکی از دغدغههای والدین رعایت بهداشت دندان و دهان کودکان و سلامت آنها است. پوسیدگی دندان و سایر بیماریهای مربوط به دهان باعث بروز مشکلات زیادی از جمله بوی بد دهان، سختی و ناراحتی در جویدن غذا و … میشود. آموزش نحوه مراقبت از دهان و دندان به کودکان اهمیت زیادی دارد به دلیل اینکه با داشتن دندانهای سالم زندگی شادتر و سالمتری خواهند داشت. در این مقاله از سایت دکتر حسین بهمنی نکات مهم آموزش بهداشت دهان به کودکان را آموزش میدهیم. اگر دارای کودک هستید این مطلب را از دست ندهید.
اهمیت بهداشت دهان و دندان
بهداشت دهان و دندان کودکان بسیار حائز اهمیت است و لازم است بعد از تولد و در نوزادی آموزش و رعایت بهداشت دهان و دندان شروع شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان از کودکی دندانها تمیز و سالم میمانند و لثهها دچار التهاب و خونریزی نمیشوند. همچنین بوی بد دهان هم از بین میرود.
مسواک مناسب کودکان
انتخاب مسواک برای کودکان نیاز به دقت بالایی دارد. هنگام انتخاب مسواک باید به سایز آن، میزان نرمی و سفتی برس مسواک و ضخامت آن توجه کنید. برس مسواک کودکان باید نرم باشد تا به لثه و دندانها آسیبی وارد نشود، همچنین سایز آن باید مناسب با دهان بچه باشد. تغییر شکل برس مسواک کودکان زودتر از بزرگسالان اتفاق میافتد به همین دلیل حتما بعد از دو یا سه ماه میبایست آن را تعویض کرد.
آموزش مسواک به کودکان
آموزش بهداشت دهان و دندان کودکان باید از سنین پایین شروع شود اما نمیتوان تا سن ورود به مدرسه مسئولیت کامل رعایت بهداشت را به خود کودکان سپرد. کودکان علاقه دارند رفتار بزرگترها را تکرار کنند به همین دلیل میتوان با این روش به آموزش آنها پرداخت. همچنین کودک برای کسب مهارت نیاز به تمرین و تکرار دارد. والدین باید به صورت عملی نحوه مسواک را به کودک آموزش بدهند.
نحوه مسواک زدن کودکان
برای این که کودک به مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان عادت کند بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.
- مسواک را به عنوان یک اولویت در زندگی روزمره خانواده قرار بدهید.
- حتما رو به روی آینه مسواک بزنید.
- کودک را تشویق به مسواک کنید. با تهدید او را وادار به مسواک نکنید.
- مسواک را به صورت دسته جمعی و همراه با خانواده انجام دهید.
- حس خوب هنگام مسواک به کودک القا کنید.
- سعی کنید در طول روز یک دفعه خودتان برای کودک مسواک بزنید و دفعه بعد، این کار را به خودش واگذار کنید.
- با تعریف کردن یک داستان آموزنده درباره مسواک او را به این کار علاقهمند کنید.
- اجازه دهید طرح خمیر دندان را خود کودک انتخاب کند.
رعایت این نکات باعث تقویت عادت به مسواک در کودک میشود.
تعداد دفعات مسواک زدن کودک
کودکان بهتر است در طول شبانه روز ۴ مرتبه مسواک بزنند. بهترین زمان برای مسواک زدن بعد از صبحانه، بعد از ناهار و بعد از شام است. به دلیل خواب آلودگی کودکان مسواک زدن را به آخر شب موکول نکنید. مسواک زدن باعث سرعت بهبود بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان میشود. همچنین با مسواک زدن به موقع دهان کودک خشک نمیشود. خشک شدن دهان یکی از دلایل اصلی ابتلا به پوسیدگی دندان است.
نتیجه گیری
آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان باید از بدو تولد آغاز شود. این کار نیاز به صرف زمان زیادی دارد و تا قبل از ۷ سالگی کودک نمیتواند مستقل مسواک بزند. آموزش مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان به کودکان از خانواده شروع میشود به طوری که کودک از والدین تقلید میکند. اگر در منزل خود کودکی دارید بهتر است هر چه سریعتر اقدام به آموزش مسواک نمایید. دکتر حسین بهمنی یکی از مجربترین متخصصین کلینیک تخصصی دندانپزشکی شمال تهران هستند که در این زمینه آموزشهای اصولی ارائه دادهاند. در این راستا میتوانید با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید. کارشناسان مجموعه به صورت تمام وقت آماده هستند سوالات شما را پاسخ دهند.