با مطالعه این مطلب از شکست ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.
امروزه شیوههای بسیاری برای جایگزینی دندانهای از دست رفته و زیبایی دندانها به وجود آمده است که یکی از این شیوهها ایمپلنت دندان است. باید بدانید بعد از انجام ایمپلنت دندانهای خود نیاز است که حتما مراقبتهای ویژهای را از آنها به عمل بیاورید تا نیاز به تعویض ایمپلنت دندان نداشته باشید. افراد زیادی به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان هستند که ما در این مقاله در مورد این موضوع به طور کامل صحبت خواهیم کرد.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یکی از شیوههای جدید ایجاد طرح لبخند زیبا و جایگزین ریشههای دندان است. یک پایه قوی از جنس تیتانیوم خالص بوده که جنس آن با بدن سازگاری دارد.به صورت یک میله باریک است که در درون استخوان فک قرار میدهند. شاید بتوان گفت این شیوه بهترین روش جایگزین دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه بعد از قرارگیری صحیح ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل فک، نگهداری صحیح از آن است. گر این نگهداری و مراقبت به طور صحیح انجام شود طول عمر آن زیاد خواهد بود.
راهکارهای جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان
مراقبت از ایمپلنت دندان بسیار با اهمیت است. افراد میتوانند با رعایت یکسری از نکات از ایمپلنت دندانهای خود مراقبت کنند و از شکست ایمپلنت دندان خود جلوگیری نمایند. راهکارهای موثر در مراقبت و نگهداری از ایمپلنت شامل:
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- حداقل دوبار در روز مسواک بزنید.
- استفاده از نخ دندان
- استفاده از دهانشویه ضد باکتری
- عدم استفاده از خوراکیهای سفت مانند آبنباتهای سفت
- تغییر رژیم غذایی و استفاده نکردن از خوراکیهای رنگی و خوراکیهایی که بر روی دندان اثر سوء میگذارند.
- مراجعه به دندانپزشک هر سه یا شش ماه جهت معاینه
دلایل شکست ایمپلنت دندان
عوامل و دلایل مختلفی وجود دارند که ممکن است ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود. این دلایل قابل پیشگیری بوده است که در ادامه تعدادی از این دلایل را عنوان میکنیم.
- پری ایمپلنتیت یکی از عواملی که باعث شکست ایمپلنت میشود. این عارضه نوعی عفونت است که در اطراف ایمپلنت در داخل لثه به وجود میآید. پری ایمپلنت به دلیل عدم رعایت بهداشت دندانها بعد از ایمپلنت ایجاد میشود.
- ترومای دندانی بعد از ایمپلنت و یا بیماریهایی که در آن تراکم استخوان فک پایین است. معمولا در این افراد ایمپلنت با استخوان فک یکپارچه نمیشود.

علایم شکست ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان شکسته یکی از شیوههای بسیار رایج در ترمیم دندانهای شکسته است، اما این شیوه در مواردی با شکست مواجه میشود. عواملی که باعث شکست میشوند، متعدد هستند ولی علائم ناشی از آن یکسان هستند. این علائم شامل:
- احساس درد و ناراحتی زیاد در اطراف محل ایمپلنت و یا در داخل آن
- تورم و ملتهب شدن لثه
- شل شدن ایمپلنت دندان
اگر هر یک از این علائم را دارید باید حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این علائم نشان میدهند که ایمپلنت دندان شما با شکست مواجه شده است.
در زمان شکست ایمپلنت دندان چه اقداماتی را باید انجام داد؟
ابتدا باید علت شکست ایمپلنت را متوجه شوید که این کار توسط دندانپزشک انجام میشود. اگر بعد از ایمپلنت دندان دچار پری ایمپلنتیت شدید، باید بدانید که درمان آن بسیار ساده است و تنها با تمیز کردن ایمپلنت و رعایت بیشتر و بهتر بهداشت دهان و دندان مشکل رفع خواهد شد. اگر بعد از ایمپلنت فشار و یا آسیب بر استخوان اطراف ایمپلنت ایجاد شده باشد نیاز است که پیوند استخوان انجام شود. در زمان انجام ایمپلنت حتما به یک متخصص حاذق مراجعه کنید زیرا ایمپلنت حتما باید روی استخوان فک در نقاطی که تراکم استخوانی کافی است، انجام شود.
خلاصه
جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان یکی از مراقبتهایی است که فرد بعد از انجام این روش باید انجام دهد. معمولا نیاز است بعد از ایمپلنت فرد به صورت هر سه ماه و یا شش ماه برای انجام معاینه به پزشک مراجعه کند و در صورتی که ایمپلنت با شکست مواجه شد بنا به تشخیص پزشک تعویض ایمپلنت دندان را انجام دهد. مراجعه به دندانپزشک متخصص در انجام ایمپلنت باعث میشود که شکست ایمپلنت در فرد ایجاد نگردد. دکتر حسین بهمنی یکی از دندانپزشکان با تجربه است که در زمینه ایجاد طرح لبخند زیبا و ایمپلنت دندان شکسته سابقه درخشانی دارد.