با این علائم ایمپلنت جوش نمیخورد.
معمولا ایمپلنت دندان یکی از روشهای موفقیتآمیز جایگزین کردن دندان از دست رفته است. اما در مواردی ممکن است، کاشت ایمپلنت با مشکلاتی مواجه شود. یکی از مشکلاتی که در مواردی شاهد آن هستیم، جوش نخوردن ایمپلنت دندان است. باید گفت سوال بیشتر افرادی که این عمل را انجام دادهاند، در مورد علائم جوش نخوردن است که در این مقاله از سایت دکتر حسین بهمنی در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
عوامل جوش نخوردن ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یکی از شیوههای بسیار رایج ایجاد طرح لبخند زیبا است که در موارد بسیار محدودی این شیوه موفقیتآمیز نبوده و به طور کامل جوش نمیخورد. عوامل متعددی وجود دارد که باعث جوش نخوردن ایمپلنت دندان میشود، این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- نداشتن ضخامت کافی استخوان فک که باعث میشود پیوند استخوان امکانپذیر نباشد.
- بیماریهای مربوط به لثه
- دیابت کنترل نشده
- ابتلا به بیماریهای استخوان و داشتن استخوانهای ضعیف
- مصرف دخانیات، معمولا در افرادی که دخانیات مصرف میکنند امکان شل شدن ایمپلنت دندان و عدم اتصال بافت بسیار بیشتر است.
- عادتهای نادرست مانند دندان قروچه یا براکسیسم
علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان
جوش خوردن ایمپلنت در افرادی که از سلامت و بهداشت دهان و دندان برخوردار هستند، روندی کاملا طبیعی است. عمل ایمپلنت دندان در ۹۵ درصد موارد به صورت موفقیتآمیز است. جوش آن به طور کامل انجام میشود اما گاهی این شیوه درمانی با مشکلاتی مواجه میشود و ایمپلنت دندان به طور کامل جوش نمیخورد. این مشکل همراه با علائمی نمود پیدا میکند. فرد با مشاهده این علائم لازم است جهت رفع مشکل به دندانپزشک مراجعه نماید. در زیر مواردی را که نشاندهنده عدم جوش خوردن ایمپلنت دندان است را ذکر میکنیم:
لق شدن و تحرک ایمپلنت
شاید بتوان گفت که لق شدن ایمپلنت یکی از مهمترین علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان است. در مراحل اولیه تشخیص تحرک و لق بودن ایمپلنت بسیار دشوار بوده و فرد متوجه آن نمیشود و تنها از طریق مراجعه و معاینه توسط دندانپزشک متخصص قابل تشخیص است.
داشتن درد و التهاب
اگر بعد از انجام ایمپلنت احساس درد داشتید یا در اطراف آن التهاب و تورم دیده شد. احتمال آن وجود دارد که ایمپلنت دندان جوش نخورده باشد. فرد بعد از مشاهده این علائم حتما باید به دندانپزشک مراجعه نماید. معمولا دندانپزشکان متخصص در این مواقع با استفاده از عکس رادیولوژی علت درد و التهاب که جوش نخوردن ایمپلنت دندان است را تشخیص میدهند.
عفونت
یکی دیگر از علائم جوش نخوردن ایمپلنت وجود عفونت در بافت اطراف ایمپلنت است. علت عفونت بهبود نیافتن بافت لثه در اطراف ایمپلنت و نداشتن شرایط مناسب برای انجام مراحل کاشت است.
نکات لازم برای جلوگیری از این عارضه
رعایت یک سری نکات بعد از انجام ایمپلنت دندان احتمال جوش نخوردن آن را کاهش میدهد، نکاتی که عبارتند از:
- رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان: در خصوص این موضوع نهایت دقت خود را به کار ببرید و سهلانگاری نکنید.
- مصرف داروها: کلیه داروهایی که متخصص برای شما تجویز کرده است را مصرف کنید.
- عدم استفاده از دخانیات: تا جای ممکن سعی کنید سیگار و دخانیات مصرف نکنید.
- مراجعه مرتب به دندانپزشک جهت معاینه: علاوه بر نکات بیان شده حتما به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
چگونه متوجه شویم که ایمپلنت جوش خورده است؟
خلاصه
ایمپلنت دندان یکی از شیوههای رایج برای دندانهای از دست رفته است. جوش ایمپلنت به طور معمول در اکثر مواقع موفقیتآمیز خواهد بود. در موارد بسیار جزئی ممکن است ایمپلنت جوش نخورد. مراجعه به دندانپزشک متخصص برای انجام ایمپلنت و استفاده از راهکارها آن میتواند در موفقیتآمیز بودن ایمپلنت تاثیر به سزایی داشته باشد. در این راستا میتوانید به کلینیک دکتر حسین بهمنی مرکز ایمپلنت در شمال تهران مراجعه کنید.