لبخند لثه ای و درمان آن را در این مطلب دنبال کنید.
یکی از نکاتی که در جذابیت چهره و لبخند تاثیر بسیار زیادی دارد تناسب بین لثه و دندان است. شاید برای بیشتر شما این سوال پیش آمده که تناسب بین این دو باید به چه اندازهای باشد؟ و یا اینکه چگونه میتوان در صورت نداشتن تناسب آن را ایجاد کرد؟ ما در این مقاله از سایت دکتر حسین بهمنی سعی کردهایم تا در مورد تمام سوالات شما در مورد لبخند لثهای و درمان آن صحبت کنیم. اگر به دنبال اطلاعاتی در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
لبخند لثهای چیست؟
زمان لبخند اگر سطح زیادی از لثه پیدا باشد به آن لبخند لثهای یا لثه نما میگویند. امروزه در علم دندانپزشکی برای اصلاح این عارضه شیوههای مختلفی به کار گرفته میشود. معمولا در اصلاح طرح لبخند معیار بسیار مهمی را که تناسب بین دندان و لثه است را در نظر میگیرند.
سطحهای مختلف
معمولا این عارضه را در سه سطح تعریف میکنند که شامل:
- سطح ملایم: در زمان لبخند بین دو تا ۴ میلیمتر از لثه نمایان است.
- سطح متوسط: لثه بین ۴ تا ۶ میلیمتر دیده میشود.
- سطح شدید: این سطح از این عارضه بالاترین سطح بوده که معمولا در زمان لبخند بیش از ۶ میلیمتر از لثه نمایان میشود.
علتهای بروز
بروز این عارضه در یک فرد علتهای مختلفی دارد. گاهی چند علت در کنار هم باعث بروز این لبخند میشوند. در این قسمت علتهای آن را عنوان میکنیم که شامل:
- اندازه کوچک و کوتاه بودن دندانها
- بالا رفتن بیش از حد ماهیچه بالابر لب فوقانی
- رشد فک به صورت غیر معمول و بیش از حد
- وجود ساییدگی دندان که تعادل بین دندان و لثه را از بین بره است.
- برجسته شدن بیش از حد استخوان فک
- انقباض بیش از حد عضله اوربیکولاریس، این عضله مسئول لبخند است که اگر انقباض آن بیشتر از حد معمول باشد لب بالایی کشیدهتر و بلندتر میشود و باعث به وجود آمدن لبخند لثهای میشود.
- لثهها قسمت بیشتری از تاج دندان را میپوشانند. معمولا در این عارضه ملایم شاهد چنین امری هستیم.
- وجود ناهنجاری در روند رشد دندانها
- رشد بیش از حد معمول فک بالا به صورت عمودی
شیوههای اصلاح لبخند لثهای
معمولا برای اصلاح این عارضه از شیوههای مختلفی استفاده میکنند که انتخاب نوع شیوه رابطه مستقیمی با علت به وجود آمدن آن دارد. این شیوههای مختلف شامل موارد زیر هستند:
- ایمپلنت متحرک: این شیوه را میتوان به عنوان یک شیوه موقت که هزینه کمتری نسبت به شیوههای دیگر دارد نام برد.
- پایین آوردن لب بالا: این شیوه معمولا زمانی که مشکل لب باعث این نوع لبخند شده استفاده میشود.
- بوتاکس: این شیوه یکی از شیوههای رایج در درمان این نوع لبخند است. تزریق بوتاکس فعالیت ماهیچههای لب و بینی را کمتر میکند.
- افزایش طول تاج دندان
- ارتودنسی: مدت زمان اثر کردن این شیوه درمانی نسبت به دیگر روشها بسیار بیشتر میباشد.
- کانتورینگ لثه: معمولا در این شیوه که نیاز به انجام جراحی است، قسمتی از لثه برداشته میشود تا دندانها بیشتر نمایان شوند.
- عمل جراحی لثه: اگر تمام روشهای نامبرده در اصلاح این عارضه بیاثر باشد، دندانپزشک آخرین شیوه که جراحی میباشد را انتخاب میکند. در این جراحی معمولا لثه و استخوان فک جابهجا میشوند و نحوه اتصال آنها در جهت بهبود آن تغییر میکند.
خلاصه
معمولا زیبایی چهره و لبخند تاثیر شگفت انگیزی در اعتماد به نفس افراد و برقراری روابط آنها دارد. این عارضه زیبایی چهره فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. به همین دلیل شیوههای مختلفی ابداع شدهاند که در جهت اصلاح این لبخند میباشند. مهمترین نکته برای اصلاح لبخند لثهای مراجعه به یک دندانپزشک ماهر و کلینیک تخصصی دندانپزشکی شمال تهران است.
دکتر حسین بهمنی یکی از متخصصان در زمینه ایجاد طرح لبخند زیبا و اصلاح لبخند لثهای هستند. این دندانپزشک با تجربه در مواردی برای ایجاد طرح خنده زیبا پیوند لثه نیز انجام میدهند که یکی از پیوندهای تخصصی در این زمینه میباشد.