طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان + روش های افزایش ماندگاری
یکی از مهم ترین عوامل برای بالا بردن طول عمر کامپوزیت دندان انتخاب دندانپزشکی ماهر در این زمینه است زیرا با مهارت و تجربه کاری خود میتواند کامپوزیت دندان را به بهترین شکل برای شما انجام بدهد .
اگر شما هم قصد دارید تا برای به دست آوردن طرح لبخندی زیبا، دندان های خود را کامپوزیت کنید، حتما یکی از مواردی که ذهن شما را به خود درگیر کرده است، طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان شما است. به نظر شما کامپوزیت دندان چقدر دوام دارد؟
چه راهکار هایی برای افزایش طول عمر و ماندگاری این روش زیبایی وجود دارد؟ آیا مواردی روی این ماندگاری اثر دارند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.
ماندگاری کامپوزیت دندان
فاکتور های متعددی در دوام و طول عمر کامپوزیت دندان نقش دارند که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد. اما با این وجود می توان گفت که کامپوزیت می تواند دوامی بین 5 تا 10 سال داشته باشد. البته برای افزایش این ماندگاری باید مواردی را در نظر داشته باشید که در ادامه مقاله آن ها را نیز برایتان مطرح کرده ایم.
عوامل موثر بر طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان
موارد بسیار مختلفی در ماندگاری و دوام کامپوزیت دندان نقش دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
1. تخصص و مهارت دندانپزشک
اولین دلیلی که می توانیم جزئی از موارد موثر بر ماندگاری کامپوزیت بیان کنیم، میزان مهارت و تخصص دندانپزشک است. دندانپزشکی که شما برای نصب کامپوزیت در نظر میگیرید، باید کاملا دانش و تجربه خوبی از این کار داشته باشد.
2. نوع و روش نصب کامپوزیت روی دندان ها
روش نصب کامپوزیت نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. قبل از شروع درمان یک دندانپزشک متخصص به خوبی سطح دندان ها را تمیز کرده تا هیچگونه آلودگی در محل درمان ایجاد نشود. به همین دلیل روشی که متخصص با تجربه برایتان انتخاب می کند، می تواند نقش به سزایی در اقزایش ماندگاری کامپوزیت داشته باشد.
3. برند و جنس کامپوزیت دندان
امروزه انواع بسیار متنوعی از کامپوزیت در کلینیک های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند. برای اینکه دوام بالاتری از آن به دست بیاورید، باید یک برند مناسب را انتخاب کنید. دندانپزشک متخصص هیچگاه از برند های نامرغوب استفاده نمی کند و در این زمینه شما را مشاوره خواهد داد.
4. رعایت مراقبت های بعد از نصب کامپوزیت
از مهمترین فاکتور هایی که می تواند نقش به سزایی در ماندگاری کامپوزیت داشته باشد، این است که شما بعد از درمان تمام توصیه های دندانپزشک خود را به درستی رعایت کنید و بهداشت دهان و دندان خود را کاملا جدی بگیرید.
5. نوع و جنس دندان
افراد به طور ژنتیکی دارای نوع و جنس متفاوتی از دندان می باشند. با در نظر گرفتن این موضوع که کامپوزیت روی چه جنس دندانی نصب می شود، می تواند دوام آن را افزایش و یا کاهش دهد.
روش های افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان
بعد از اینکه روش درمانی خود را به پایان رساندید و صاحب دندان ها و طرح لبخندی جذاب و زیبا شدید، لازم است تا حتما مراقبت ها و توصیه هایی را انجام دهید تا این لبخند را تا مدت زمان بیشتری حفظ کنید.
- در روز اول بعد از نصب کامپوزیت روی دندان های خود، مواد غذایی رنگی و نوشیدنی های از جمله چای و قهوه مصرف نکنید.
- باید بهداشت دهان و دندانتان را بیش از پیش رعایت کنید. بهتر است تا بعد از وعده های غذایی خود مسواک بزنید، اما اگر برایتان مقدور نبود، حتما دهان خود را با آب شسته و از نخ دندان برای از بین بردن پلاک ها و مواد غذایی باقی مانده در بین دندان های خود استفاده داشته باشید.
- برای استفاده از دهانشویه حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید.
- مراقب خمیر دندان هایی که خاصیت سایندگی دارند، باشید و از آن ها استفاده نکنید. دندانپزشک می تواند در این باره به شما مشورت دهد.
- سیگار کشیدن و استعمال دخانیات را ترک کنید تا مانع از آسیب رسیدن به دندان های کامپوزیت شده خود شوید.
- برای چکاپ و بررسی وضعیت دندان های خود، لازم است تا هر چند وقت یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.
آیا احتمال شکستگی کامپوزیت دندان به سادگی وجود دارد؟
خیر، در صورتی که یک دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی با استفاده از مواد مرغوب و با کیفیت این کار را انجام دهد، کامپوزیت به راحتی قادر به شکستن نبوده و تنها به دلایلی احتمال آن وجود خواهد داشت. به هر حال جویدن و گاز زدن مواد غذایی سفت به دندان های طبیعی نیز می تواند آسیب برساند. دندان هایی که دارای روکش کامپوزیتی هستند نیز، می توانند دپار شکستگی در اثر عدم رعایت مراقبت از دهان و دندان شوند.
موارد کاهش دهنده ماندگاری کامپوزیت دندان
فاکتورهایی که در نقش موثری در کاهش یافتن دوام و ماندگاری کامپوزیت دندان دارند، عبارتند از:
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن و به طور کلی بی توجهی به بهداشت دهان و دندان سبب می شود تا به سرعت کامپوزیت های دندانی شما دچار تغییر رنگ و آسیب دیدگی شوند.
- استفاده از دخانیت
این موارد نیز در کاهش ماندگاری کامپوزیت بسیار اثرگذار می باشند.
- انجام برخی از عادت های رفتاری نادرست
بعضی رفتار های اشتباه مانند دندان قروچه همانطور که می توانند به دندان های طبیعی آسیب برسانند، کامپوزیت را نیز دچار مشکل می کنند.
- داشتن رژیم غذایی نامناسب
مصرف بیش از اندازه مواد غذایی رنگی و نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه بدون اینکه پس از خوردن آن ها دهان خود را با آب بشویید، می تواند سریعا موجب تغییر رنگ کامپوزیت شوند.
گاها بعضی از مراجعه کننده ها در مورد گارانتی درمانهایی مثل کامپوزیت ونییر سوال می کنند و به همین خاطر در این مقاله راجع به بحث گارانتی هم صحبت می کنیم .
در خصوص وضعیت سلامتی و شرایط بدن انسان صحبت از گارانتی و تضمین دادن ، غلط است و در مورد موضوع مورد بحث یعنی وضعیت دهان و دندان و ماندگاری درمان ، تحت تاثیر فاکتورهای بسیار زیادی از جمله رعایت بهداشت، مراقبتهای فردی، رژیم غذایی، ژنتیک و جنس دندان ، عادات نادرست، طرز قرار گیری دندانها روی هم ، داروهایی که فرد مصرف می کند و البته کیفیت درمان انجام شده است .
بنابراین از نظر ما میبایست در برابر وعده های اغواگرانه مثل گارانتی درمان ، به دیده تردید نگاه کرد .
یک پاسخ
bns3yv