با مراقبتهای بعد از پر کردن دندان آشنا شوید
به دندانی که با اقدامات دندانپزشک دیگر پوسیده نیست را دندان پر شده میگویند. نکته مهم در این مورد این است که بعد از پر کردن دندان باید چه نکاتی را رعایت نمود؟ یا چه کارهایی را نباید انجام داد؟ در این مقاله از سایت دکتر حسین بهمنی با ما همراه باشید تا با مراقبتهای بعد از پر کردن دندان آشنا شوید.
پر کردن دندان و مراحل آن
پر کردن دندان درمانی برای پوسیدگی، ترک خوردگی و شکستگی دندان است. برای پر کردن دندان، دندانپزشک قسمتهایی که پوسیده شده را تخلیه میکند تا مواردی که نیاز به پاکسازی دارند تمیز شوند. سپس با مواد مخصوص قسمتهای خالی را پر میکند. برای پر کردن دندان ابتدا دندان بیحس میشود سپس با دریل دندانپزشکی قسمت پوسیده را تخلیه میکند.
مراقبتهای بعد از پر کردن دندان
طبیعی است که بعد از پر کردن دندان باید مراقبتهای خاصی صورت گیرند. ما در ادامه شما را با این موارد آشنا میکنیم.
استفاده از قرص مسکن
در درمانهای دندانپزشکی پر کردن دندان جز درمانهای بدون درد است. اما بعضی از افراد آستانه تحمل کمتری دارند و با از بین رفتن تأثیر بیحسی نمیتوانند درد را تحمل کنند. از آنجا که ممکن است این درد تا چند روز ادامه داشته باشد میتوانید از قرصهای مسکن استفاده کنید.
نخوردن خوراکی برای چند ساعت
به دلیل اینکه برای پر کردن دندان از بیحسی استفاده میشود تا چند ساعت دندان و دهان حالت کرختی دارند. در ادامه دلایل این امر را بیان کردهایم:
- به دلیل بیحس بودن تشخیص درستی از سرد یا گرم بودن ماده غذایی ندارید.
- خوراکی یا نوشیدنی به دندان آسیب میرساند.
- ممکن است حین جویدن بافت داخلی یا لب خود را بدون اینکه متوجه شوید یا دردی احساس کنید گاز بگیرید و آسیب بزنید.
نخوردن خوراکیهای سفت و چسبناک
تا چند روز بعد از درمان خوراکیهای سفت و چسبناک را نخورید. زیرا دندان شما شکسته یا مواد داخل آن خارج میشود. خوراکیهای چسبناک نیز بر روی سطح دندان میچسبند و موجب پوسیدگی دندان میشوند. اگر چنانچه از این نوع خوراکی خوردید بعد از هر وعده از نخ و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.

از طرف مقابل دندان استفاده شود
تا چند روز بعد از درمان برای جویدن از طرف مقابل دندان استفاده کنید. در این صورت مواد داخل دندان سفت میشوند. سپس دندان به حالت عادی بازمیگردد و شکسته نمیشود.
یخ و آجیل را با دندان پر شده نجوید
آجیل و یخ را نجوید زیرا به بافت دندان ترمیم شده آسیب وارد میکنند. حتی ممکن است مواد داخل دندان تخلیه شوند در نتیجه جدأ از استفاده آنها پرهیز نمایید.
غذاهای شیرین و اسیدی را نخورید
یکی از عوامل پوسیدگی دندانها و گسترش پوسیدگی خوردن خوراکیهای شیرین است. پس توصیه میشود که کمتر مصرف شوند. زیرا پوسیدگی دندان میتواند از زیر مواد پرکننده دندان نیز رخ دهد. بهتر است بعد از مصرف مواد قندی حتما نخ دندان و مسواک استفاده شوند.
خوراکیها را آرام بجوید
اگر هنگام جویدن خوراکیها این عمل را محکم انجام دهید یا خوراکی سفت باشد احتمال اینکه دندان آسیب ببیند بالا است. به ویژه در روزهای اول پر کردن دندان از این کار اجتناب کنید. همچنین غذا یا خوراکی را با دهان بسته نخورید. زیرا این عمل مانع از ورود هوای سرد به دهان میشود و کمک میکند تا دندان سریعتر به حالت عادی بازگردد.
اهمیت به بهداشت دهان و دندان
از جمله مهمترین نکاتی که میتوان گفت همین عامل رعایت بهداشت است. در صورتی که بهداشت رعایت شود نیازی به پر کردن دندان نخواهید داشت.
نتیجه گیری
مراقبت بعد از پر کردن دندان اهمیت بسیار بالایی دارد. با توجه به مراقبتهای کوتاه مدت و بلند مدت توصیه میشود که این مراقبتها تحت نظر متخصص صورت گیرند. در این راستا در کلینیک دندانپزشکی زیبایی دکتر حسین بهمنی کلیه خدمات پر کردن دندان، عصب کشی، درمانهای زیبایی و … انجام میشوند. برای اخذ نوبت میتوانید با شمارههای موجود در سایت کلینیک تخصصی دندانپزشکی شمال تهران تماس بگیرید.