پریو دندان

پریو دندان

محتوای جدول

پریو دندان عارضه‌ای مهم که نیازمند توجه ویژه است.

دندان درد همیشه نشانه خرابی دندان‌ها نیست، ممکن به پریو دندان مبتلا شده باشید. این بیماری چیست؟ علائم و نشانه‌ها، روش‌های پیشگیری و درمان آن به چه صورتی است؟ در این مطلب با سایت دکتر حسین بهمنی همراه ما باشید.

منظور از پریو دندان (بیماری لثه) چیست؟

پریو دندان که به آن بیماری لثه نیز می‌گویند، یک عفونت جدی لثه است که به بافت نرم آسیب می‌رساند. عدم درمان آن، باعث لق شدن دندان و در نهایت افتادن آن می‌شود. این بیماری تا حد زیادی با مراقبت از بهداشت دهان و دندان قابل پیشگیری است. دو بار مسواک زدن در روز، استفاده از نخ دندان و انجام معاینات پزشکی می‌تواند به درمان پریو دندان کمک کند. همچنین می‌تواند ابتلا به آن را کاهش دهد.

علائم پریو دندان

این بیماری شامل علائم بسیاری از قبیل متورم شدن لثه‌ها، تغییر رنگ لثه‌ها به قرمز روشن، قرمز تیره یا ارغوانی، لثه‌هایی که هنگام لمس آن‌ها حساس می‌شوند، چرک بین دندان و لثه، لق شدن دندان یا افتادن آن، جویدن همراه با درد، ایجاد فضاهای جدیدی بین دندا‌ن‌ها و  احساس حرکت دندان‌ها هنگام گاز گرفتن می‌باشد.

عوارض بیماری لثه

باکتری مسئول این بیماری می‌تواند از طریق بافت لثه وارد جریان خون شما شود و احتمالاً سایر قسمت‌های بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری با بیماری‌های تنفسی، بیماری عروق کرونر و مشکلات کنترل قند خون در دیابت مرتبط است.

علت پریو دندان

بیماری پریو دندان در بیشتر موارد با پلاک شروع می‌شود که یک غشا چسبنده است و عمدتا از باکتری تشکیل می‌شود. در ادامه نحوه تبدیل پلاک به پریو دندان را ذکر می‌کنیم:

ایجاد شدن پلاک

زمانی که نشاسته و قند موجود در غذا با باکتری‌هایی که به طور معمول در دهان شما وجود دارد، ترکیب شود، بر روی دندان‌های شما پلاک ایجاد می‌شود. پلاک دندان با دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن یک بار در روز از بین می‌رود.

ماندن پلاک

اگر پلاک روی دندان‌های شما بماند، می‌تواند زیر خط لثه شما سفت شود و به جرم دندان تبدیل شود. جدا کردن جرم دندان دشوار و پر از باکتری است. هر چه پلاک و جرم طولانی‌تری روی دندان شما باقی بماند، آسیب بیشتری می‌تواند وارد کند. شما با مسواک و نخ دندان از شر جرم دندان خلاص نمی‌شوید.

تبدیل پلاک به پریو دندان

پلاک می‌تواند در حالت خفیف‌تری به بیماری لثه منجر شود. التهاب لثه را می‌توان با درمان حرفه‌ای و مراقبت‌های خوب از دهان در خانه درمان کرد. التهاب مداوم لثه می‌تواند باعث پریو دندان شود و در نهایت باعث ایجاد پاکت‌هایی بین لثه‌ها و دندان‌های شما شود که با پلاک، جرم و باکتری پر می‌شود. در صورت عدم درمان، این عفونت‌های عمیق باعث از دست دادن بافت و استخوان می‌شوند. در نهایت ممکن است یک یا چند دندان را از دست بدهید.

بیماری لثه
بیماری لثه

روش‌های پیشگیری از پریو دندان

بهترین راه برای پیشگیری از پریو دندان، پیروی از یک برنامه بهداشت دندان خوب است. سعی کنید دو بار در روز مسواک و یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. هر شش تا 12 ماه یک بار به دندانپزشک برای بررسی مراجعه کنید.

روش‌های درمان بیماری لثه

هدف از درمان پریو دندان تمیز کردن کامل پاکت‌های اطراف دندان و جلوگیری از آسیب به استخوان اطراف است. اگر هنوز پیشرفت نکرده است می‎توان با جرم‌گیری، جرم دندان و باکتری‌ها را از سطوح دندان و زیر لثه پاک کرد. اگر میزان پیشرفت زیاد باشد، ممکن است نیاز به جراحی دندان و یا در مواردی عصب کشی دندان داشته باشید.

سخن پایانی

در صورتی که دارای علائم همچون متورم شدن لثه‌ها، تغییر رنگ لثه‌ها به قرمز روشن و … هستید. باید به شما بگوییم قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته‌تر جهت درمان مراجعه نمایید. کلینیک دکتر حسین بهمنی یکی از بهترین کلینیک‌های شمال تهران در این زمینه می‌باشد. برای دریافت نوبت کافی است با شماره‌های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید. کارشناسان مجموعه در تمام ساعات شبانه روز در خدمت شما هستند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس