میدونید چه چیزی باعث از بین رفتن دندان میشود؟
امروزه سلامت دندانها به یکی از مسائل مهم برای تمام افراد تبدیل شده است. اما آیا شما میدانید که چه عواملی سبب از بین رفتن دندان میشود؟ اگر سلامت دندانهایتان برایتان اهمیت دارد در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
کارها و عادات زیادی وجود دارند که میتواند سلامت دندانهای شما را تهدید کنند. از این رو همواره سعی کنید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و برای مراقبت از دندانها به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید. کلینیک دکتر حسین بهمنی آماده خدمترسانی به شما عزیزان است. تمام خدمات مشاوره، جلوگیری از پوسیدگی و درمان با بهترین کیفیت در این کلینیک انجام میشوند.
پوسیدگی دندان چگونه ایجاد میشود؟
برای جلوگیری از به وجود آمدن هرگونه بیماری در ابتدا باید علت ایجادکننده آن را شناسایی کنیم. درباره پوسیدگی و از بین رفتن دندان نیز به همین صورت است. یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در سلامت دندانها جنس آن است و مسئله ژنتیک تاثیر زیادی در جنس دندانها دارد. به جز مسئله ژنتیک دیگر موارد به خود افراد بستگی دارد.
به طور کلی چهار عامل سبب خرابی و از بین رفتن دندان میشوند. این چهار عامل عبارت از مواد قندی، میکروبها، مقاومت شخص و دندان هنگام پوسیدگی دندان هستند. اگر میکروب وجود نداشته باشد پوسیدگی در دندان اتفاق نمیافتد. وجود مواد قندی و میکروبها به طور همزمان سبب افزایش سرعت پوسیدگی دندانها میشوند. اگر علاوه بر وجود میکروبها و مواد قندی مقاومت شخص و دندان نیز پایین باشد روند پوسیدگی بسیار سریعتر انجام میشود.
علائم از بین رفتن دندان
علائم از بین رفتن دندان متناسب با مرحله پوسیدگی و شدت آن متفاوت است. برخی از این علائم عبارتند از:
- حساسیت داشتن: ممکن است مینای دندان نسبت به برخی غذاها یا دمای غذاها حساس باشد و درد ایجاد شود.
- تغییر رنگ مینای دندان: یکی از علائم پوسیدگی دندان، تغییر رنگ دندان و پیدا شدن عاج دندان است.
- شکسته شدن یا ترک برداشتن دندان: لبههای دندان ممکن است به دلیل فرسایش با ضربه شکسته شوند یا روی مینای دندان ترک ایجاد شود.
- فرورفتگی روی سطح دندان: ممکن است روی سطح دندان تورفتگیهایی ایجاد شود.
دلایل از بین رفتن دندانها
دندانها به دلایل مختلفی از بین میروند. در اینجا به برخی از شایعترین دلایل از بین رفتن دندانها اشاره میکنیم:
1. دندان قروچه: فشار دادن دندانها روی هم ممکن است سبب شکسته شدن یا شل شدن آنها شود. اگر شما عادت به دندان قروچه دارید حتما نسبت به درمان آن اقدام کنید.
2. مسواک زدن نامنظم: مسواک زدن نامنظم یا اشتباه سبب پوسیدگی دندانها میشود.
3. شستشو زیاد دندان با مواد شوینده: اگر در طول روز زیاد دندان را با شستشودهندهها بشویید، ممکن است سبب ایجاد حساسیت دندان و از بین رفتن مینای دندان شود.
4. پرشدن سینوسها: دندانها به بینی نزدیک هستند از این رو ممکن است در دندانهای فوقانی درد را به دلیل عفونت سینوسی احساس کنید.
5. سفیدکردن دندانها: سفیدکنندهها ممکن است به دندانها آسیب بزند. در روزهای اول سبب حساسیت دندان میشود که بعد از چند روز این حساسیت از بین میرود.
6. غذاهای دارای اسید بالا: این مواد غذایی مینای دندان را از بین میبرند. این مواد غذایی عبارت از قهوه، نوشابه، شکلاتها، مرکباتی مانند لیمو، گریپ فروت و پرتقال هستند.
7. استفراغ زیاد: هنگام استفراغ مواد اسیدی زیادی از معده خارج و وارد دهان شما میشود. به همین دلیل استفراغ میتواند آسیب زیادی به دندان وارد کند.
8. بیماریهای لثه: اگر دچار زخم دهان، چرک یا بوی بدن دهان و خونریزی زمان مسواک زدن هستید نشانه یک بیماری در لثه است. هر یک از مشکلات لثه میتواند سبب درد در دندانها شود.
نتیجه گیری
مراقبت از دندانها و جلوگیری از پوسیدگی و از بین رفتن دندان کار خیلی سختی نیست. فقط کافی است به چند نکته توجه کنید و از مصرف برخی از مواد غذایی خودداری کرده و به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت بدهید. همچنین بهتر است معاینات مرتب برای دندانها انجام دهید تا اگر در معرض پوسیدگی هستند زودتر تشخیص داده شوند و درمان زودتر انجام شود.