ايمپلنت يكی از بهترين روش ها برای جايگزينی دندانی است كه به هر دليلی از دست داده ايم. ايمپلنت دندان مانند همه اقدامات مربوط به پزشكی و دندانپزشكی دارای شرايطی است و نياز به مراقبت هايی دارد. در اين مقاله قصد داريم در مورد يكی از مهم ترين پرسش ها در خصوص ايمپلنت دندان يعنی تاثير سيگار بر ايمپلنت دندان صحبت كنيم. همچنين در اين مقاله به معرفی بهترين مركز ايمپلنت در تجريش خواهيم پرداخت.
سيگار و ايمپلنت دندان
بر كسی پوشيده نيست كه سيگار آثار بسيار مخربی روی بدن انسان دارد كه اين تاثير بر روی ايمپلنت دندان هم مشهود است. در واقع سيگار می تواند روی ايمپلنت دندان تاثير منفی بگذارد به طوری كه حتی می تواند باعث شكسته شدن ايمپلنت شود. البته اين موضوع به اين معنی نيست كه افراد سيگاری نمی توانند كار ايمپلنت دندان را انجام دهند بلكه شرايط ايمپلنت دندان در مورد افراد سيگاری و غير سيگاری متفاوت است و افراد سيگاری حتما بايد شرايطی را رعايت كنند.
در خصوص تاثير سيگار بر ايمپلنت بايد به اين نكته اشاره كرد كه به دليل مضرات نيكوتين و تنباكو احتمال دارد جراحی كاشت ايمپلنت موفقيت آميز نباشد چرا كه سيگار و دود آن چند تاثير منفی مختلف روی ايمپلنت دندان دارد. اين تاثير منفی شامل :
- دود سيگار منجر به آسيب رسيدن به لثه و فک می شود؛ علاوه بر اين دود سيگار ساختارهای داخلی دهان را تحت تاثير قرار می دهد به گونه ای كه با تحت الشعاع قرار دادن غدد بزاقی منجر به كاهش بزاق دهان می شود و در ادامه خشكی دهان و به هم خورد تعادل PH در دهان سبب پوسيدگی دندان و بيماری لثه می شود كه اين امر توده استخوانی را كه ايمپلنت را احاطه كرد و استحكام بخشيده تضعيف می كند.
- همچنين بايد گفت كه نيكوتين باعث كاهش سرعت در عملكردهای سيستم دفاعی می شود. علاوه بر اين نيكوتين به هر طريقی كه وارد بدن انسان شود جريان اكسيژن و خون رسانی به استخوان و بافت دهان را تا حد زيادی مختل می كند. اين درحالی است كه در دوران نقاهت استخوان فک به اين خون رسانی و اكسيژن نياز دارد همچنين كاهش سرعت عملكرد سيستم دفاعی بر روی روند بهبودی به شدت موثر است.
- علاوه بر دو مورد فوق بايد گفت كه سيگار كشيدن فرايند جوش خوردن ايمپلنت و استخوان فک را به شدت تحت تاثير قرار می دهد و مانع جدی در اين فرايند ايجاد می كند به طوری كه امكان شكستن و جوش نخورن ايمپلنت وجود دارد.
سوال ديگری كه در مورد سيگار و ايمپلنت مطرح است اين است كه آيا كلا نبايد بعد از ايمپلنت سيگار كشيد يا اينكه اين بازه زمانی محدود است؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه ايمپلنت هم مثل همه اقدامات پزشكی و دندانپزشكی دارای شرايطی است كه حتما بايد رعايت شود و مانند هر عمل جراحی ديگری به توصيه پزشک بايد شرايطی را رعايت كنيد. در خصوص سيگار بايد گفت كه معمولا متخصصان توصيه می كنند كه حداقل دو هفته قبل از عمل سيگار نكشيد تا اينكه در فرايند جراحی مشكل خاصی به وجود نيايد. بعد از عمل جراحی هم مسلما ايده آل ترين حالت اين است كه سيگار به طور كامل ترک شود اما اگر به هر دليلی قادر به ترک سيگار نيستيد بايد بدانيد كه دست كم دو تا سه ماه بعد از انجام ايمپلنت نبايد سيگار بكشيد. بعد از اين مدت هم بايد سيگار كشيدن را مديريت كرد و به صورت حداقلی سيگار مصرف كرد.
آن چه كه در اين مقاله گفته شد يک اصول كلی است و ممكن است نسبت به شرايط افراد اين روند تغيير كند لذا بهتر است حتما قبل از انجام ايمپلنت با پزشک خود مشورت كنيد.
ايمپلنت در تجريش
ايمپلنت يكی از حساس ترين و سخت ترين اقدامات در حوزه دندانپزشكی است لذا حتما بايد اين كار توسط متخصصی صورت گيرد كه از تجربه و مهارت كافی برخوردار باشد. در همين خصوص لازم می دانيم تا يكی از بهترين مراكز ايمپلنت در تجريش را معرفی كينم. كلينيک دندانپزشكی دكتر بهمنی را بايد يكی از بهترين كلينيک های دندانپزشكی دانست كه دارای كادری مجرب و متعهد است و از امكانت و زيرساخت های بی نظيری برخوردار است لذا قادر به ارائه طيف وسيعی از خدمات دندانپزشكی با بالاترين كيفيت است.