روش های درمان جلو زدگی دندان های جلویی بالایی یا اورجت

اورجت دندانی

محتوای جدول

روش‌های درمان جلوزدگی دندان‌های جلویی بالایی یا اورجت در کلینیک دکتر بهمنی

اورجت دندانی به نوعی از مشکلات دهان و دندان گفته می‌شود که شامل جلوزدگی فک بالا و دندان‌های بالایی است. بهتر این است که هر چه زودتر درمان شود تا در بزرگسالی منجر به مشکلات جدی مانند عمل جراحی نشود. در این مطلب از سایت دکتر حسین بهمنی متخصص ارتودنسی دندان با ما همراه باشید تا شما را با اورجت دندانی، علل و روش‌های درمان این ناهنجاری آشنا کنیم.

اورجت دندانی چیست؟

اورجت دندانی یا همان جلوزدگی دندان‌های فک بالا یکی از مشکلات در ناحیه دهان و دندان است. در واقع دندان‌های فک بالا جلوتر از جایگاهی که باید باشند قرار دارند و به جای این که روی دندان‌های پایین قرار گیرند به نوعی آن‌ها را می‌پوشانند. اگر این ناهنجاری به موقع تشخیص داده شود به راحتی و بدون نیاز به جراحی قابل درمان است.

انواع اورجت دندانی

این عارضه دارای سه نوع اورجت دندانی، اسکلتی و ترکیبی است که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم:

اورجت دندانی

در صورتی که ناهنجاری ربطی به فک نداشته باشد اورجت دندانی می‌گویند. در واقع ایراد از طرز قرار گرفتن دندان‌ها است.

اورجت اسکلتی

اگر علت این ناهنجاری مربوط به اسکلت باشد. یعنی فک پایین و بالا تراز نباشند و فک بالایی جلوتر باشد اورجت اسکلتی می‌گویند.

اورجت ترکیبی

وقتی علت این ناهنجاری هم مشکل فک و هم بهم ریختگی دندان‌ها باشد به آن اورجت ترکیبی می‌گویند.

علائم اورجت دندانی

اورجت دندان دارای علائمی همچون مشکل در جویدن غذا، ایجاد مشکل در زیبایی ظاهری، تنفس با دهان، بی‌نظمی دندان‌ها و جلوزدگی دندان‌های فک بالا است. در صورت داشتن هر کدام از این علائم شما دچار اورجت شده‌اید.

علت ناهنجاری اورجت دندانی

در اصل علت خاصی برای این ناهنجاری بیان نشده است. فقط می‌توان عواملی به شرح زیر را دخیل دانست.

وراثت

این عامل بسیار مهم است زیرا اگر یک عضو خانواده دچار این ناهنجاری شود احتمال ابتلای سایر افراد افزایش می‌یابد.

استفاده از پستونک و مکیدن انگشتان

مکیدن زیاد پستونک یا انگشتان در دوران کودکی می‌تواند در بزرگسالی باعث بروز این مشکل شود.

مشکل و ایرادات استخوانی

علت دیگر را می‌توان هر گونه مشکل و ایراد استخوانی در فک دانست که باعث بروز این مشکل می‌شود.

روش تشخیص و درمان

برای تشخیص این ناهنجاری فرد باید به دندانپزشک مراجعه کند تا به طور دقیق معاینه شود. زیرا تشخیص این بیماری دقت بالایی می‌خواهد و نیاز به عکسبرداری از دندان است. بعد از بررسی دقیق و تشخیص این بیماری متخصص متناسب با سن و شرایط بیمار درمان مناسب را انتخاب می‌کند.
یکی از روش‌های درمان کشیدن دندان است، یعنی گاهی اوقات متخصص تشخیص می‌دهد به دلیل کوچک بودن فک، دندان بیرون زده در فک قرار نمی‌گیرد، در نتیجه دندان را می‌کشد. اگر در کودکی این ناهنجاری به شکل ابتدایی تشخیص داده شود یکی از راه‌هایی که بسیار کمک می‌کند ارتودنسی است. چنانچه در سنین بالا برای درمان این ناهنجاری اقدام شود و وضعیت فرد حاد باشد یکی از گزینه‌ها جراحی است.

جلوزدگی دندان بالا
جلوزدگی دندان بالا

مراقبت‌های بعد از درمان اورجت دندانی

بعد از درمان این ناهنجاری نیز مانند همه درمانها باید مراقبت‌هایی صورت گیرد. زیرا عدم توجه ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند از بین رفتن مینای دندان، شکستگی و لب پر شدن دندان‌ها یا پوسیدگی آن‌ها شود. این مراقبت‌ها عبارتند از کشیدن دقیق و اصولی نخ دندان، استفاده از دهانشویه یا قرقره کردن آب و نمک، پرهیز از عادات بد دهانی مانند دندان قروچه، استفاده نکردن از دندان برای شکستن اشیاء سفت، عدم استعمال دخانیات، چکاپ دندان‌ها هر 1 یا 2 سال یکبار، کاهش مصرف مواد خوراکی رنگی و شستن دهان بعد از هر بار مصرف می‌باشند.

جمع بندی

اورجت دندانی یا جلوزدگی دندان‌های فک بالا ناهنجاری است که هم زیبایی ظاهری و هم سلامت دهان و دندان را دچار مشکل می‌کند. در این مطلب از وب سایت دکتر حسین بهمنی شما را با این ناهنجاری آشنا نمودیم. در صورتی که به دنبال درمان هستید می‌توانید با کلینیک دکتر بهمنی بهترین دندانپزشک در تهران تماس بگیرید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس