فرق ایمپلنت با کامپوزیت دندان

محتوای جدول

شما هم جزء کسانی هستید که تصمیم دارید با تکنیک درمانی و زیبایی، طرح لبخندتان را اصلاح کنید؟ در میان گزینه‌های موجود احتمالاً نام ایمپلنت و کامپوزیت به گوشتان خورده است. به نظر شما کدام یک از این تکنیک‌ها برایتان مناسب است؟ این روش‌ها  چه کاربردی دارند و شما چه موقع قادر خواهید بود یک انتخاب درست داشته باشید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا این دو روش درمانی را بیشتر بشناسید ، چون قصد داریم که به صورت کامل درباره فرق ایمپلنت با کامپوریت دندان و گزینه درست را برای سلامت دهان و دندان به شما توضیح دهیم.. دکتر حسین بهمنی بهترین متخصص کامپوزیت دندان در ایران و تهران می باشد

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یکی  از تکنیک‌های پرطرفدار در دنیاست که خیلی از افراد از آن استفاده می‌کنند. تکنیک‌های دیگری  نیز برای کاشت دندان وجود دارند که می‌شود از آن‌ها استفاده نمود. بین این روش‌ها،  ایمپلنت بهترین انتخاب می‌باشد.بعد از انجام عمل ایمپلنت و طی مدت  سه تا شش ماه ، پایه ایمپلنت به‌صورت طبیعی با استخوان فک جوش می‌خورد. این روند به‌عنوان یکپارچگی استخوان شناخته می‌شود.بعد از آن ، تاج روی کاشت ایمپلنت چسبانده خواهد شد ، ایمپلنت دندان با یک اباتمنت از تاج محافظت می‌کند. یک ایمپلنت جایگزین بیش از یک دندان نیز خواهد شد.روش انجام ایمپلنت دندان در طی چند جلسه انجام می‌شود ، در طول جراحی ایمپلنت درد کمی وجود دارد و اگر در این مورد نگرانید، متخصص ایمپلنت دندان از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از تکنیک‌های پرطرفدار در دنیا است که خیلی از افراد برای زیبا و یک دست کردن دندان‌هایشان از این روش استفاده می‌کنند. در این روش مواد کامپوزیت را بر روی دندان قرار می‌دهند. پس از قرار دادن این مواد روی دندان، دندان پزشک این مواد را تراش می‌دهد تا هم‌سطح با دندان شوند. کامپوزیت می‌تواند نتایجی مثل روکش‌های لمینت دندان داشته باشد اما آسیب کمتری به دندان‌ها خواهد زد. کامپوزیت ونیر شبیه‌ترین ترین جایگزین برای روکش‌های لمینت دندان خواهند بود.

روکش‌های کامپوزیت به‌جای اینکه مثل روکش لمینت در آزمایشگاه دندانپزشکی تهیه شوند ، توسط متخصص دندانپزشکی مستقیماً روی دندان ساخته خواهند شد. پس می‌توان کامپوزیت را در یک جلسه دندانپزشکی انجام داد و نیاز به آماده‌سازی یا تراشیدن مینای دندان‌ها وجود ندارد. این به این معنا است که کامپوزیت دندان نسبت به روکش‌های لمینت سرامیکی که نیاز به تراش دندان دارند ، محافظت‌کننده‌تر خواهند بود. هزینه کامپوزیت خیلی ارزان‌تر از لمینت دندان است.

کامپوزیت بهتر است یا ایمپلنت؟

هیچ روش درمانی نسبت به تکنیک دیگر برتری ندارد و هر یک از آن‌ها مزایا و معایب خود را دارند.برای درک بهتر لازم است بدانید که کامپوزیت  جایگزینی برای دندان ازدست‌رفته نخواهد بود و تنها روی دندان‌های سالم برای زیباتر کردن لبخند استفاده می‌شود. این در حالی است که درصورتی‌که دندان و یا تعدادی از دندان‌هایتان  از دست رفته است، به یک روش درمانی تخصصی‌تر یعنی ایمپلنت احتیاج خواهید داشت.

فرق ایمپلنت و کامپوزیت دندان در چیست

باوجوداینکه گفتیم این دو روش جایگزین هم نخواهند بود، اما بد نیست تا فرق  دقیق میان آن‌ها را مطالعه نمایید:

      • کاربرد

    ایمپلنت زمانی کاربرد خواهد داشت که دندان شخص خیلی آسیب‌دیده و یا از دست رفته باشد، اما کامپوزیت روش ترمیمی و زیبایی است که روی دندان‌های سالم نصب می‌گردد.

        • طول درمان

      کامپوزیت در یک جلسه انجام خواهد شد، درحالی‌که روند درمانی ایمپلنت ممکن است تا  4 ماه ادامه داشته باشد.

          • هزینه درمان

        قیمت هر یک از این روش‌ها تحت تأثیر موارد گوناگونی است. البته می‌شود گفت که هر واحد ایمپلنت قیمت زیاد‌تری نسبت به هر واحد کامپوزیت خواهد داشت.

            • طول عمر و ماندگاری

          درصورتی‌که بعد از نصب کامپوزیت بر دندان‌های خود، نکات مراقبتی را به‌درستی رعایت نمایید، می‌توانید انتظار 10 سال ماندگاری برای آن داشته باشید. این در حالی است که پایه ایمپلنت بعد از جوش خوردن با استخوان فک، می‌تواند به‌طور دائم و بدون مشکل تا انتهای عمر در دهان باقی بماند. البته تاج دندانی که روی این پایه قرار می‌گیرد، می‌توانند مثل دندان طبیعی با آسیب‌هایی مواجه باشد، بنابراین هرچه بیشتر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، می‌توانید توقع طول عمر بیشتری برای آن داشته باشید.

          مقایسه چگونگی نصب و فرق ایمپلنت با کامپوزیت دندان

          جهت نصب کامپوزیت روی دندان‌ها پس از همه بررسی‌های مورداحتیاج، دندان‌پزشک ماده کامپوزیت را روی دندان‌ها قرار داده و با استفاده از نور آن‌ها را سفت می‌کند و با تجربه و مهارت خود درنهایت آن‌ها را به بهترین شکل روی دندان‌ها شکل و فرم می‌دهد. جهت نصب ایمپلنت، در ابتدا اصلی‌‌ترین نکته داشتن تراکم استخوان کافی است که در صورت عدم داشتن آن، در ابتدا نیاز است تا پیوند استخوان انجام شود. پس از آن متخصص، پایه ایمپلنت را در دهان قرار داده و بعد از جوش خوردن با استخوان فک، تاج  دندان را روی آن نصب می‌کند که این روند به چند ماه زمان نیاز دارد.

          بایدها و نبایدهای فرق ایمپلنت با کامپوزیت دندان

          تا به اینجای مقاله درباره تفاوت ایمپلنت و کامپوزیت دندان صحبت شد. تنها وجه اشتراکی که بین ایمپلنت و کامپوزیت  وجود دارد مسئله مراقبت‌های پس از انجام این روش‌های زیبایی است. برای این که طول عمر کامپوزیت و ایمپلنت دندان را بیش‌تر کنید نیاز است تا  مراقبت‌هایی را انجام دهید. به‌عنوان‌مثال پس از انجام کامپوزیت و ایمپلنت از دندان خود استفاده ابزاری ننمایید. شکستن مواد  سخت مثل بادام، گردو و… را کنار بگذارید  به این دلیل که در صورت انجام چنین کاری کامپوزیت و ایمپلنت دندان‌های شما بسیار آسیب خواهد دید. توجه به بهداشت دهان و دندان از دیگر مسائلی است که جهت افزایش طول عمر ایمپلنت دندان باید به آن توجه نمایید. روزانه دهان و دندان‌هایتان را به‌وسیله مسواک، نخ دندان و… تمیز نمایید. انجام چنین کارهایی نقشی خیلی پررنگ را در سلامت دندان‌ها ایفا خواهد کرد.

          جمع‌بندی

          ایمپلنت و کامپوزیت تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند و در اصل می‌توان بیان نمود که آن‌ها از پایه متفاوت هستند. درصورتی‌که دارای دندان ازدست‌رفته و یا به‌شدت آسیب‌دیده هستید و تصمیم استفاده از روشی را دارید که ماندگاری خیلی طولانی‌تری برایتان داشته باشد، بهتر است تا از ایمپلنت استفاده نمایید. ولی اگر تصمیم دارید با وجود دندان‌های سالم خود روشی جهت ترمیم و زیباتر شدن آن‌ها انتخاب کنید، کامپوزیت مناسب‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر می‌باشد.

          2 پاسخ

          دیدگاهتان را بنویسید

          نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

          شماره تماس