کامپوزیت دندان چیست

کامپوزیت دندان چیست

محتوای جدول

تأثیری که دندان‌ها بر اعتمادبه‌نفس ما دارند، غیرقابل‌انکار است. همواره افراد زیادی برای داشتن لبخندی زیبا، دندان‌های خود را به دندان‌پزشکان می‌سپارند. یکی از روش‌های زیبایی و ترمیم دندان‌ها استفاده از کامپوزیت است. شاید برای شما هم سؤال پیش آمده باشد ک در کل کامپوزیت دندان چیست؟ آیا برای انسان مضر است یا خیر؟ در این مقاله به بررسی مواد تشکیل‌دهنده کامپوزیت و این‌که اصلاً کامپوزیت دندان چیست می‌پردازیم. دکتر حسین بهمنی بهترین دکتر برای انجام کامپوزیت دندان و لمینت دندان در ایران می باشد.

کامپوزیت دندان یک ماده خمیری شکل از جنس، شیشه، رزین و پلاستیک است که به‌راحتی می‌توان آن را به رنگ دلخواه ساخت. کامپوزیت دندان پس ‌از اینکه توسط برس یا اپلیکاتور روی دندان قرار گرفت، توسط یک نور درمانی با طول موج مشخص سخت می‌شود. کامپوزیت‌ها آمده‌اند تا جای الگام نقره، را که مواد تیره‌ای بودند بگیرند. و عمل ‌ترمیم دندان را به زیبایی هر چه تمامتر انجام دهند.

کاربرد کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان علاوه بر زیبایی دندان، برای پر کردن دندان، پر کردن حفره‌ها و فاصله میان آنها، رفع آسیب‌های ناشی از پوسیدگی دندان و درمان و رفع شکستگی، کاربرد زیادی دارد. همچنین کامپوزیت دندان با رفع نواقص و عیوب دندان به اصلاح به طرح لبخند کمک می‌کند. کاربرد دیگر کامپوزیت دندان اتصال بریج دندان نیز می‌باشد، این روش نوعی پروتز دندان است و نسبت به ایمپلنت‌ها بسیار مقرون به ‌صرفه‌تر می باشد و ظاهری بهتر از دندان مصنوعی دارد. و برای متصل کردن براکت‌های ارتودنسی به دندان، از ماده رزین کامپوزیت نیز استفاده می‌شود.

انواع کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت‌ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به برخی ا ز انها اشاره می کنیم:

کامپوزیت‌های ماکروفیلد: این نوع از کامپوزیت‌ها ذراتی به‌اندازه 5 تا 10 میکرومتر دارند، مقاومت مکانیکی بالایی دارند ولی در مقابل در برابر سایش مقاومت خوبی از خود نشان نمی‌دهند.

کامپوزیت میکروفیلد: این دسته از کامپوزیت‌ها از جنس سلیس کلوئید با ذراتی به‌اندازه 0.4 میکرومتر هستند و وزن کمتری نسبت به ماکروفیلد دارند، و به دلیل مقاومت مکانیکی کمی که دارند، درجایی که باید فشار زیادی را تحمل کنند استفاده نمی‌شوند.

کامپوزیت هیبریدی: این کامپوزیت ترکیبی از میکروفیلد و ماکروفیلد است، و به دلیل انبساط حرارتی مناسب در برابر ساییدگی مقاوم هستند.

کامپوزیت نانوفیلد: اندازه ذرات این کامپوزیت 20 تا 70 نانومتر بوده و دارای مقاومت مکانیکی بالایی هستند. بنابراین در برابر ساییدگی مقاوم بوده و به‌راحتی صیقل می‌خورند.

کامپوزیت بالک: کامپوزیت‌های بالک از سیلیس و زیرکونیای غیر تجمعی تشکیل‌شده‌اند. این مواد در برابر سایش مقاوم نیستند، اما اگر از آن برای پر کردن دندان استفاده کنیم، می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که مواد غذایی دیگر لابه‌لای دندان‌ها تجمع نخواهند کرد.

چرا کامپوزیت دندان بهتر از لمینیت دندان است؟

 در این روش دندان‌پزشک پس از آماده کردن دندان مواد کامپوزیت را روی دندان قرار می‌دهد و این روند تنها یک جلسه است و بسیار سریع انجام میشود. درحالی‌که برای تهیه لمینیت و نصب آن نیاز به 2 الی 3 جلسه است.

کامپوزیت دندان ارزان است؟

هزینه‌ کامپوزیت دندان نسبت به لمینیت دندان بسیار کمتر و مقرون‌به‌صرفه می باشد.

قابل‌برگشت پذیر بودن کامپوزیت

تراش برای نصب کامپوزیت دندان به‌قدری کم و جزئی است که اصلاً حساب نمی‌شود! اگر زمانی از کامپوزیت دندان پشیمان شوید می‌توانید آن را حذف کنید و بدون روکش از آن استفاده کنید اما در مقابل لمینیت دندان را نمی‌توان بدون روکش استفاده کرد و در این روش بدون استفاده از لمینیت، دندان به‌سرعت دچار پوسیدگی می‌شود.

ترمیم کامپوزیت دندان چیست؟

شما هم حتماً مواردی از آسیب‌های دندانی را تجربه کرده‌اید یا دیده‌اید، مواردی از قبیل پوسیدگی، شکستگی و… در این موارد دندان‌پزشک با قرار دادن کامپوزیت آسیب را ترمیم می‌کند، همان‌طور که گفتیم مواد کامپوزیت به‌راحتی رنگ می‌شوند پس هم‌رنگ دندان هستند و مانند الگام نقره چهره زشتی ندارد. در برخی موارد نیاز به باندیگ دندان دیده می‌شود، ممکن است بیمار به یک‌لایه باندیگ نیاز داشته باشد. در این حالت مواد کامپوزیتی را روی سطح دندان قرار می‌دهند این عمل می‌تواند شامل همه بخش‌های دندان یا قسمتی از آن باشد، پس برای پوشاندن نقص‌های دندان و بهبود شکل آن از کامپوزیت استفاده می‌کنیم.

مزایا کامپوزیت دندان چیست؟

  • ساختار دندان تغییر نمی‌کند

عدم نیاز به دست‌کاری دندان، یکی از مهم‌ترین مزایا کامپوزیت دندان به شمار می‌رود، اما اگر مقدار کجی و بزرگی دندان زیاد باشد یا دندان حالت جلو زده‌ داشته باشد، ممکن است کمی دندان تراشیده شود تا کامپوزیت فرم بهتری داشته باشد.

  • ویژگی ترمیم شدن

از ویژگی دیگر کامپوزیت می‌توان به امکان ترمیم شدن آن اشاره کرد، کامپوزیت به دلیل خمیری بودن خود امکان فرم دهی و حالت‌دهی بسیار خوبی دارد به همین دلیل، کامپوزیت ویژگی ترمیم شدن را دارا است. و در مواردی که به هر دلیل با شکستگی و لب پر شدن مواجه باشیم می‌توان به‌سرعت آن را با استفاده از کامپوزیت تغییر دهیم.

  • ظاهر بسیار طبیعی

یکی دیگر از مواردی که می‌توان آن را از مزایای کامپوزیت دندان برشمرد، ظاهر آن می باشد که مشابه دندان طبیعی است. با پیشرفت تکنولوژی در زمینه خدمات دندانپرشکی، مواد کامپوزیتی بسیار باکیفیت هستند. و علاوه بر این افراد معمولاً علاقه دارند طرح لبخند زیبا داشته باشند، بنابراین تجربه و مهارت دندانپزشگان نیز در حوزه ترمیم و زیبایی افزایش یافته است، و به دلیل مواردی که در بالا گفتیم، کامپوزیت‌های مشابه دندان طبیعی ظاهر شدند.

  • کوتاه بودن دوره درمان

دوره درمان کامپوزیت دندان بسیار کوتاه بوده و تنها با یک جلسه مراجعه به کلینیک دندانپزشکی ، انجام می‌شود. به همین دلیل افرادی که دارای مشکلات ظاهری دندان هستند کامپوزیت را انتخاب می‌کنند.

  • بسیار محکم و مقاوم

از مهم‌ترین مزایای کامپوزیت دندان، می‌توان به استحکام و مقاومت بالای آن اشاره کرد. در واقع با مراقبت درست از کامپوزیت دندان خود می‌توانید به افزایش طول عمر آن کمک کنید.

معایب کامپوزیت دندان چیست؟

  • حساسیت کامپوزیت دندان

در روزهای ابتدایی نصب، ممکن است دندان‌های جلو نسبت به گرما و سرما حساس شوند.

  • طول عمر کمتر از روش‌های مشابه

ماندگاری کامپوزیت بسته به مراقبت‌ شما طول عمری بین2 تا 5 سال دارد. درصورتی‌که به‌خوبی از آن‌ها مراقبت نکنید به‌سرعت نیاز به تعویض پیدا خواهید کرد. همان‌طور که گفتیم کامپوزیت به‌راحتی قابل رنگ شدن است و درصورتی‌که کیفیت مواد پایین باشد، به‌مرور تغییر رنگ پیدا می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویزیت آنلاین رایگان